Press / JTI Ventures satsar på kraftig expansion efter flytt​

JTI Ventures satsar på kraftig expansion efter flytt

Publicerad 26 maj 2021

E-handelsföretaget JTI Ventures spår en kraftig expansion efter ett turbulent år. Företaget, som precis har flyttat in i nybyggt lager och kontor, fick under ett års tid balansera tillväxtpotentialen med trånga lokaler. Pandemin, platsbrist och Amazons Sverigelansering innebar att 2020 blev ett år där verksamheten breddades till att inkludera både egen produktion och konsultverksamhet.

– Förra året var det hittills tuffaste året för oss som företag. Vi fick möjligheter som vi tyvärr inte kunde ta tillvara på det sätt vi ville, men det var också ett lärorikt år som gav många idéer och erfarenheter till framtiden, säger Jimmy Tieu, VD och Grundare JTI Ventures.

Helsingborgsföretaget har nu kommit tillrätta i nya lokaler på Väla Södra. Med ca. 6000 kvm bestående av lager och kontor väntar nu att ett stort arbete med att komma igång med alla de projekt som startades under 2020. Kontoret inreds, lagerhyllor fylls och jobbannonser ligger ute.

– Det är mycket yta att fylla och nya människor nästan varje vecka. När jag startade detta för fem år sedan satt jag själv tillsammans med lagret i mina föräldrars garage. Nu designar vi egna padelracketar och har konsultverksamhet inom e-handel, säger Jimmy Tieu.

En kraftigt ökad försäljning till utlandet och en stärkt efterfrågan på större produkter såsom laptopbord och förvaringsmöbler satte press på både kontor och lager. Företaget fick utnyttja de resurser de hade för att expansionen inte skulle stagnera innan de nya lokaler var färdigbyggda. Lösningen blev att diversifiera verksamhetsområdet. Något som gjordes möjligt på grund av personalens många olika bakgrunder menar Jimmy Tieu.

– Vi tittar inte enbart på utbildning eller referenser när vi anställer. Det är en känsla man får. Vi vill se igenom ytan för att hitta potentialen hos människor. Många börjar hos oss direkt efter universitetet och växer med företaget. Det har gjort att vi anpassar oss till nya förhållanden fort och inte är låsta vid gamla idéer, säger Jimmy Tieu

Företaget driver i dagsläget en handfull olika webbutiker, bland annat estore.nu, padelnest.se och gameloot.se. Omsättningen har fördubblats flera gånger om och i de nya lokalerna finns det möjlighet att växa ännu fortare än tidigare.

För mer information:
Jimmy Tieu, VD
Mail: jimmy.tieu@jitventures.se Tel: 0736988589

Per Klemedtsson, Kommunikatör
Mail: per.klemedtsson@jtiventures.se 

JTi Ventures är ett e-handelsföretag grundat 2016 med bas i Helsingborg. Företaget äger ett flertal olika webbutiker med ett ständigt växande sortiment. Omsättningen har fördubblats flera gånger om, och 2020 landade den på över 100 miljoner kronor. Produkterna säljs till hela världen, men främst i Europa. I dagsläget arbetar ca. 40 personer på företaget.